Kijkcijfers zaterdag 17 december 2022

De TV van gisteren: Even Tot Hier sluit seizoen af met 1,9 miljoen kijkers

18 december 2022 08:46 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© Annemieke van der Togt
Op het oude vertrouwde tijdstip waren Niels van der Laan en Jeroen Woe weer te zien in Even Tot Hier op NPO1. En dat werpt meteen zijn vruchten af. Ze pakken de eerste positie (1,9 miljoen kijkers) in de kijkcijfers top 25 en blijven het Journaal van 20:00 uur (bijna 1,8 miljoen) voor.

De troostfinale van het WK Voetbal in Qatar was te zien om 16:00 uur. Deze wedstrijd Kroatië tegen Marokko wist bijna 1,7 miljoen kijkers aan zich te binden.

Einde van seizoen

Nog even terug naar Even Tot Hier dat avond na avond scoort met hun nummers en onderwerpen in 1 minuut. Dit seizoen lagen de kijkcijfers iets lager dan gemiddeld, maar dat kwam door het WK Voetbal en daardoor het late tijdstip dat het soms werd uitgezonden. Met uitgesteld kijken, kwam het gemiddelde meer in de buurt. Ook gisteravond was het weer smullen voor de kijkers. Nu is het wachten tot april 2023 begonnen. 

Op het doek

Bijna 1,3 miljoen mensen stemden gisteren af op Ik Vertrek en 912.000 kijkers zagen de slotaflevering van Sterren op het Doek met journaliste en journaalpresentatrice Annechien Steenhuizen.

Ruben Nicolai

Goed nieuws voor The Big Show met Ruben Nicolai. De kijkcijfers kruipen iets omhoog en hij komt gisteravond uit op 860.000 kijkers. 

Afscheid Dolly Dots

Dit weekend staat bij Omroep MAX in het teken van de Dolly Dots. Vanavond is het afscheidsconcert te zien dat op 14 december plaatsvond. Gisteravond was de documentaire Dolly Dots, Sisters on Tour te zien (727.000 kijkers) dat ging over hoe het ooit begon en de bijzondere band die de zangeressen hebben.

Meer over