Kijkcijfers 24 februari 2022

De TV van gisteren: Expeditie Robinson en Dit Was het Nieuws maken flitsende start

25 februari 2022 09:33 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© screenshot RTL

Gisteren stond natuurlijk helemaal in het teken van de conflicten tussen Rusland en Oekraïne, zowel het journaal als de andere nieuwsprogramma’s maken de hele top tien van de kijkcijfers compleet.

 

Nieuwsprogramma’s

Heel Nederland keek gespannen naar de beelden die verschillende journaals uitzonden over de inmiddels uitgemonde oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het achtuurjournaal dat voor de gelegenheid langer duurde, trok dan ook ruim 2,3 miljoen kijkers. Ook het extra nieuws om 17:00 uur trok ruim 1,5 miljoen kijkers.

Dit Was het Nieuws

Naast al het nieuws over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne was er ook ruimte om te lachen, en wel met de start van het nieuwe seizoen van Dit Was het Nieuws. En dit keer weer met publiek én Peter Pannekoek. Met 1,3 miljoen kijkers was er sprake van een flitsende start. Alhoewel de kijkers toch wisselend reageerden op het programma.

Expeditie Robinson: All Stars

Ook was het de tijd voor de start van een nieuw seizoen Expeditie Robinson. Dit keer met oude vertrouwde gezichten. 16 kandidaten die in het verleden al eens de halve finale of zelfs de finale hebben gehaald, proberen het opnieuw. Al ging dat twee van de kandidaten niet te best af: presentator Kay Nambiar en voormalig hordeloper Gregory Sedoc moesten deze week al na het eerste spel Zanzibar verlaten.

Lang werd er door de kijkers niet over getreurd; de meeste mensen waren vooral blij om boerin Bertie weer te zien. Het survivalprogramma was dan ook goed voor 853.000 kijkers.

 

Lees ook alles over de 16 kandidaten die dit seizoen meedoen aan Expeditie Robinson.

Arjen Lubach

Arjen Lubach was met zijn avondshow, naast de nieuwsprogramma’s, het best bekeken programma van de avond met ruim 1 miljoen kijkers. OP1 deed het met 919.000 kijkers ook erg goed. M wist 727.000 kijkers te trekken en VI Vandaag moest het moet iets minder doen, namelijk 722.000 kijkers. Opvallend was dat Jinek een stuk minder kijkers trok dan andere talkshows. Er zapten namelijk maar 591.000 kijkers naar Eva.

Meer over