Kijkcijfers 10 september 2023

De TV van gisteren: Mark Baanders maakt afvallerseiland een stuk vrolijker in Expeditie Robinson

11 september 2023 08:32 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© RTL

Expeditie Robinson is twee afleveringen onderweg en de eerste irritaties onderling zijn al begonnen. En dan vooral op afvallerseiland.

Iris van Lunenburg en Eva Simons blijken niet echt door één deur te kunnen.

Expeditie Robinson

Iris en Eva zijn vier dagen samen op afvallerseiland, maar de gemoederen lopen nu al hoog op. Mark is, zoals hij het noemt, in een wespennest terecht gekomen met twee koninginnen. Eva vindt dat Iris niets doet en Iris vindt dat Eva nogal veel verschillende emoties heeft. Het is tijd voor een proef voor beide, want door het vrijwillige vertrek van Hassan Slabby is er plek voor één iemand om terug te keren in de Expeditie.

RTL maakte alleen de fout door in de teaser al de winnaar te laten zien bij de proef van de andere expeditieleden. Beetje teleurstellend voor kijkers. Alhoewel, Mark Baanders maakt een hele hoop goed. Zijn humor en positiviteit werken aanstekelijk.

Nederlands Elftal

Oranje speelde de volgende kwalificatiewedstrijd in de poule uit tegen Ierland. En waar het op papier een vrij eenvoudige pot zou moeten worden, had het Nederlands elftal nogal wat moeite met de gedreven Ieren. Het thuisland ging explosief van start en wist zelfs na twee (!) minuten al een penalty te krijgen. De snelle achterstand zorgde niet echt voor meer druk vanuit Oranje, maar gelukkig werd een kleine twintig minuten later wel de gelijkmaker gemaakt door Cody Gakpo.

De tweede helft besloot Ronald Koeman te wisselen en pinch-hitter Wout Weghorst in te brengen. En ja hoor, vlak na rust maakte Weghorst de 1-2. En blijft Oranje zicht houden om zich rechtstreeks te kwalificeren voor het EK.

College Tour

Het nieuwe seizoen van College Tour ging van start en Bunq-oprichter Ali Niknam nam plaatst tegenover Twan Huys. Een indrukwekkend en inspirerend verhaal voor veel studenten, want de ondernemer vluchtte op zijn zevende met zijn ouders naar Nederland en als tiener deed hij niets liever dan programmeren en ondernemen. Voor zijn veertigste had hij al drie miljardenbedrijven uit de grond gestampt, maar hij blijft er zelf nuchter onder. Daarnaast vertelt Ali dat ondanks dat hij zich helemaal Nederlands voelt, hij nog steeds discriminatie ervaart, wat voor hem erg pijnlijk is.

Meer over