Kijkcijfers van zondag 29 augustus 2021

De TV van gisteren: Expeditie Robinson moet meerdere erkennen in Boer zoekt vrouw

30 augustus 2021 08:26 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Tom Cornelissen

Zondagavond keerden twee kijkcijfertoppers terug op de buis. Boer zoekt vrouw was het best bekeken programma van de dag, op de voet gevolgd door Expeditie Robinson.

De voorstelronde van Boer zoekt vrouw werd traditiegetrouw goed bekeken. 2.338.000 nieuwsgierigen zappten om 20:30 uur naar NPO1. Zij zagen hoe Yvon Jaspers kriskras door Nederland op bezoek ging bij tien boeren die op zoek zijn naar de liefde.

Expeditie Robinson

Tegelijkertijd was op RTL4 de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson te zien. Met 1.454.000 kijkers viel het survivalprogramma net buiten het podium van de zondag. Boer zoekt vrouw pakte goud, gevolgd door het NOS journaal en de samenvattingen van de Eredivisie.

Sport 

Sport deed het zondag sowieso heel behoorlijk. De verregende Formule 1-race op Spa-Francorchamps, die Max Verstappen uiteindelijk ‘won’ nadat hij een paar rondjes achter de safetycar had gereden, wist 1.224.000 liefhebbers naar Ziggo Sport te trekken. Omdat de sportzender tussendoor naar FC Barcelona schakelde, staat de wedstrijd van het elftal van Ronald Koeman tegen Getafe ook hoog in de kijkcijferlijst. 949.000 sportliefhebbers zagen Memphis Depay op aangeven van Frenkie de Jong de winnende goal (2-1) maken.

Meer over