Kijkcijfers 24 september 2023

De TV van gisteren: Eilandraad extra zuur voor afvaller Expeditie Robinson

25 september 2023 08:59 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© RTL

Dat het huidige seizoen van Expeditie Robinson vol plottwists zit was meteen vanaf het begin al duidelijk. Ook gisteravond stond er een verrassing voor de kandidaten te wachten.

Let op: Dit artikel bevat spoilers!

Expeditie Robinson

Voor de derde week op rij was het kamp Noord dat een proef verloor en moest afreizen naar de Eilandraad. Lang hoefden de Expeditie Robinson-kandidaten niet na te denken wie ze naar huis zouden sturen, want het was Roosmarijn die tijdens de proef een enorm blok aan het been was van het team. Ze vertraagde de boel enorm op cruciale punten en dat zorgde voor veel irritatie bij de groep. Daarnaast had ze ook nog die vage munt die ze mocht inzetten, dus de keuze was snel gemaakt.

Roosmarijn kreeg inderdaad de meeste stemmen en zette haar munt in, in de hoop haar eigen hachje nog te kunnen redden. De plottwist was dat zij een onderling duel met de volgende die de meeste stemmen had moest aangaan. In dit geval was dat Armand. Het mocht niet baten, want Roosmarijn verloor alsnog en vertrekt naar Afvallerseiland.

Boer Zoekt Vrouw Europa

Wie even geen zin had in gekonkel en fanatiek gedoe, kon afstemmen naar Boer Zoekt Vrouw Europa, waar de boeren aan één van de beste onderdelen van het programma begonnen: de speeddates. Oftewel, ongemakkelijke knuffels, gesprekken en andere bijzondere situaties. Bij Piet en Bernice verliep het erg soepel en wisten vrij vlot vijf personen uit te kiezen voor de vervolgdate. Claudia had het er maar lastig mee en ook Haico moest even inkomen. Voor kijkers thuis was het in ieder geval een mooie avond.

Miljoenenjacht

Never a dull moment bij Postcode Loterij Miljoenenjacht. Waar Ivo vorige week zijn vrouw nog bij van haar stoel liet vallen van de schrik, was het gisteravond Winston Gerschtanowitz die die tongen thuis losmaakte. Uiteraard mocht hij weer aanbellen bij de thuiswinnaars en ze gelukkig maken met een mooi bedrag. Alleen was hij net iets té enthousiast, want het confetti kanon schoot hij recht in het gezicht van de winnaar af.

Meer over