De TV van gisteren: Familie Kruys opent met 1,1 miljoen

20 maart 2017 08:48 | kijkcijfers | Door Televizier

Het nieuwe seizoen van Familie Kruys met Linda de Mol opende zondag met 1,1 miljoen kijkers. Dat is minder dan de vorige seizoenen, maar de concurrentie op zondag is dan ook moordend.

Familie Kruys moest het opnemen tegen Floortje naar het einde van de wereld op NPO 1 dat 2,7 miljoen kijkers binnen harkte. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen moest Bette (Landa de Mol) eens goed nadenken over het huwelijksaanzoek van Johan en zit Ruxandra nog steeds in Roemenië.

Boer zoekt vrouw internationaal

En het was meer Linda de Mol dat de klok sloeg, de presentatrice was ook terug met een nieuw seizoen Miljoenenjacht dat 1,8 miljoen kijkers trok. Ook dat programma leed ernstig onder de concurrentie op NPO 1, waar op hetzelfde moment Boer zoekt vrouw internationaal werd uitgezonden met 3,8 miljoen kijkers. De grootste schok tijdens dat programma kwam toen Jorien werd weggestuurd door de Roemeense boer David. Juist Jorien wist heel zeker dat David voor haar zou kiezen.

Zondag met Lubach

Op NPO 3 blijft ook Arjen Lubach maar goed scoren met zijn satirische programma Zondag met Lubach. Deze aflevering ging o.a. over de Turkse kwestie. Lubach legde haarfijn uit waar het is mis gegaan met de Turkse integratie.

Het team van Zondag met Lubach had voor de gelegenheid ook de voetbalwedstrijd Turkije - Nederland uit 2015 voorzien van nieuw commentaar om enkele Turkse Nederlanders iets in hun oren te knopen.

Meer over