De TV van gisteren: Familie Pos in Helemaal Het Einde verbaast 886.000 kijkers

24 Januari 2017 07:40 | kijkcijfers | Door Televizier

© Olivier Thijssen

Helemaal het einde!  blijft een bescheiden hit op RTL 4. Het realityprogramma trok maandagavond 886.000 kijkers - en die leken zich zonder uitzondering te verbazen over de familie Pos.

In Helemaal het einde! worden drie gezinnen gevolgd die naar Chili vertrekken om daar in een jaar tijd een nieuw bestaan op te bouwen. Zo zagen we maandag hoe de familie Van Kooij een kippenhok opende en hoe dochter Van Wichen worstelde met eenzaamheid. Maar de deelnemers die de gemoederen toch het meest bezighouden, zijn de uit het Gooi afkomstige Posjes.

Deze week bleek dat zoon Björn Pos na een poosje in Chili toch wel extreme behoefte had aan een Hollandse lekkernij: hij wilde ontzettend graag een stroopwafel. Veel twitteraars ergerden zich groen en geel.

Toch zijn er ook kijkers die Björn wel begrijpen.

Depressiegala

Tegenover Helemaal het einde! wist alleen Radar een groter publiek te trekken: 1,8 miljoen. Zoals altijd staat NPO 1 aan kop op maandagavond: ook Spoorloos deed het weer uitstekend met 1,7 miljoen kijkers. Aansluitend zond KRO-NCRV voor het eerst een registratie uit van het Depressiegala. 606.000 kijkers zagen hoe onder meer Mike Boddé en René van der Gijp hun persoonlijke ervaringen deelden. Dat maakte indruk.

Mr. Frank Visser rijdt visite

SBS 6-serie Celblok H blijft teleurstellend scoren: 618.000 kijkers zaten klaar voor aflevering 3, wel een lichte groei na het dieptepunt van vorige week. Na afloop van de gevangenisserie was het weer tijd voor Mr. Frank Visser rijdt visite. 856.000 mensen zagen hoe Mr. Visser Hanny en Ton Veerkamp te hulp schoot. De Veerkampjes, bekend van hun eigen realitysoap, vroegen advies over een juridische kwestie rond hun woonboot. Maar de kijkers hadden vooral oog voor het veranderde uiterlijk van Hanny.

Meer over