De TV van gisteren: Feyenoord beheerst maandagavond

16 Mei 2017 08:25 | kijkcijfers | Door Televizier

© ProShots

Het was Feyenoord wat de klok sloeg. Iedere talkshow pakte flink uit met de landstitel en op NPO werd de documentaire Feyenoord op 1 door PowNed door 1,1 miljoen kijkers gezien.

Dat moeten wel de hoogste cijfers zijn die de zender PowNed ooit binnensleepte. Rutger Castricum volgde verschillende fanatieke Feyenoordfans. Daarvoor moest de geplande aflevering van Spoorloos op NPO 1 wijken, maar dat deerde de kijkers niet. PowNed kreeg eindelijk eens mooie recensies. 

DWDD

Ook in alle talkshows was het even doorbijten voor de niet-Feyenoordfans. DWDD (1,5 miljoen) had Lee Towers en een stel fanatieke supporters op bezoek. En dat was even wennen voor Mathhijs van Nieuwkerk (voor de kijkers ook trouwens).

Anita wordt opgenomen

Anita Witzier maakte haar debuut met het nieuwe seizoen van Anita wordt opgenomen voor een publiek van 876.000. Ze begon haar reis door ziekenhuisland op de afdeling met prematuur geboren zuigelingen en trok daar 876.000 kijkers mee. In Anita wordt opgenomen ging het o.a. over het bedrag dat de redding van een te vroeg geboren baby mag kosten.

Frank Visser rijdt visite

Meester Frank Visser ging weer op pad om mensen in het land van juridisch advies te voorzien in Mr. Frank Visser rijdt visite. Dat leverde een hele keurige 897.000 kijkers op voor SBS 6. In deze serie gaat het er altijd een stuk rustiger aan toe dan tijdens Mr. Frank Visser doet uitspraak en dat was weer even wennen.

Meer over