Kijkcijfers donderdag 15 februari 2024

De TV van gisteren: Feyenoord en Ajax trekken kijkers met Europees voetbal

16 februari 2024 08:04 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© Olaf Kraak

Donderdag stond voornamelijk in het teken van Europees voetbal. Zowel Feyenoord als Ajax kwamen donderdag in actie, maar in verschillende competities. De Rotterdammers speelden een wedstrijd in de Europa League, terwijl Ajax deelnam aan een wedstrijd in de Conference League.

Europa League en Conference League

Feyenoord speelde een belangrijke voetbalwedstrijd tegen AS Roma in de Europa League en Ajax begon aan zijn eerste wedstrijd in de UEFA Conference League. De Rotterdammers kwamen op een mooie voorsprong, maar speelde uiteindelijk toch gelijk (1-1). De wedstrijd was de kijkcijferwinnaar van de avond met 910.000 kijkers.

Voor Ajax begon het avontuur in de UEFA Conference League wat minder goed. Ze kwamen op een 2-0 achterstand tegen de Noorse voetbalclub Bodø/Glimt. Desondanks slaagden de Amsterdammers erin om in blessuretijd twee doelpunten te scoren, waardoor ze uiteindelijk op gelijke hoogte kwamen en de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Naar de wedstrijd van Ajax keken 860.000 mensen.

Doet-ie 't of doet-ie 't niet

Donderdag stond er weer een nieuwe aflevering van Doet-ie 't of doet-ie 't niet op het programma. In de spelshow, gepresenteerd door Ruben Nicolai, strijden Leonie Ter Braak, Roué Verveer en Jelka van Houten samen met hun publieksvak voor de winst. Er kwamen in de uitzending van donderdag weer een aantal hilarische fragmenten voorbij. Van haring verkopen die nog 'leeft' tot het bestellen van een pokébowl zonder de meest voor de hand liggende woorden daarvoor te gebruiken, de show zat weer vol met bizarre opdrachten.

Er keken donderdag 654.000 mensen naar Doet-ie 't of doet-ie ' t niet. Dat is matig ten opzichte van de eerdere afleveringen, want die kijkcijfers lagen een stuk hoger.

Nieuwe presentator Sjoerd van Ramshorst doet goede zaken met de kennisquiz Met het Mes op Tafel. Het progamma wist gisteren namelijk 845.000 kijkers te trekken. Een hele mooie score, want de quiz stond recht tegenover de goed bekeken voetbalwedstrijd van Feyenoord en AS Roma.

Meer over