De kijkcijfers van vrijdag 10 februari

De TV van gisteren: Finale De Slimste Mens trekt bijna 3 miljoen kijkers

11 februari 2023 09:23 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© KRO-NCRV/Stijn Ghijsen

Een boeiende televisie-avond met natuurlijk de finale van het winterseizoen van De Slimste Mens. Drie overgebleven lieden streden om de titel.

In totaal 2.99 miljoen mensen schakelden in op NPO 1 om dit spektakel te aanschouwen. Er was dit seizoen veel kritiek op het niveau van de kandidaten, maar met de kennis van de beste drie zat het wel goed. Uiteraard verklappen we de winnaar hier niet (voor de mensen die nog terugkijken).

Prinses Amalia

NPO 2 pakte op hetzelfde tijdslot als De Slimste Mens uit met een special over het bezoek van de koninklijke familie aan de Nederlandse Cariben. 285.000 mensen zagen in het verslag wat de familie daar zoal deed. NPO 3 programmeerde op hetzelfde moment een aflevering van documentairemaker Louis Theroux, die 163.000 mensen aan zich wist te binden.

André en Youp

Na De Slimste Mens had NPO 1 iets nieuws in petto: Bij Van Duin op de Achterbank, waarin een collega-grappenmaker aanschuift bij André van Duin op de achterbank. In deze eerste aflevering voerde hij het gesprek met Youp van ’t Hek, waar 1.55 miljoen mensen naar keken.

RTL heeft Chantal en Eva

RTL 4 doet op de vrijdagavond al weken een beroep op Chantal Janzen met haar Chantals pyjama party, waar 715.000 mensen op afstemden. Daarna natuurlijk de talkshow van Eva Jinek, die 619.000 mensen naar de buis kreeg.

SBS 6 rekende op de tandem Ministars-Vandaag Inside. Naar de heren van VI keken 853.000 mensen, terwijl Ministars kon rekenen op 402.000 kijkers.

Meer over