De kijkcijfers van vrijdag 9 november 2018

De TV van gisteren: Finale Flikken Rotterdam eindigt onder het miljoen

10 november 2018 07:39 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Dinand van der Wal / AVROTROS
Een sof voor Flikken Rotterdam: door de sterke concurrentie eindigde de ontknoping van het derde seizoen van de misdaadserie onder het miljoen. 

Veel scheelde het niet, maar met 923.000 kijkers belandde de serie op de tiende plaats in de kijkcijfer top 25. Daarmee was de toon gezet, want NPO 1 kwam de hele avond op primetime niet boven het miljoen. Zo deed de TV show het verre van super voor NPO 1 begrippen: 734.000 kijkers zagen de ontmoetingen van Ivo Niehe. 597.000 mensen bleven daarna op voor Studio sport waarna Pauw de avond afsloot met 888.000 kijkers.

Veronica scoort

Eén van de redenen voor NPO 1's lagere score is vrouwenvoetbal. De zender bracht op primetime de kwalificatiewedstrijd Nederland - Zweden en 1.3 miljoen liefhebbers zagen zowel de match als de nabeschouwing. Daarna namen de heren van VI het over voor het oog van 522.000 kijkers. Al met al een fikse opsteker voor Veronica die dankzij voetbalwedstrijden een kijkcijferkanon blijkt.

RTL 4 wint

Onbetwiste winnaar op primetime is echter zonder twijfel RTL 4. De weekafsluiter van GTST was goed voor 1 miljoen kijkers en daar kwam nog eens een miljoen bij toen de tweede aflevering van de blind auditions van The voice of Holland van start ging. In de show bleek dat Anouk net als vorige week wederom de smaakmaker was met haar gepeperde uitspraken. RTL Late Night profiteerde van deze fikse kijkcijferboost en brak voor het eerst deze week door de half miljoen grens en eindigde op 743.000 kijkers.

Meer over