De TV van gisteren: Finale Superkids goed voor 1.53 miljoen kijkers

15 oktober 2016 07:50 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

RTL 4 is de winnaar op primetime dankzij de finale van Superkids. De talentenjacht wist grote concurrent NPO 1 op een haar na voor te blijven.

Uiteindelijk werd de 14-jarige violiste Iris tot winnares gekroond. Ze had zowel het publiek als de jury in vervoering gebracht met haar uitvoering van Vivaldi's klassieke Vier jaargetijden. Begeleid door een kamerorkest en video graphics bracht ze hartje herfst even de lente tot leven. Het leverde haar een bak punten op en heel wat lof.

The Next Boy/Girl Band is bekend

Ook SBS 6 had vrijdag de finale van een talentenjacht: The next boy/girl band was toe aan haar apotheose en dat had nogal wat voeten in de aarde. Vooraf werd beweerd dat zowel de jongens als de meidengroep van vijf naar vier leden terug zouden gaan. Halverwege de finale werd echter besloten dat het lekker bekkende GRLBND intact bleef, terwijl boyband 4U Jeronimo verloren. Op Twitter werd met onbegrip gereageerd, maar als pleister op de wonde zagen uiteindelijk 650.000 kijkers dat de boys wonnen.

Mies Bouwman nog steeds kijkcijferkanon

NPO 1 richtte zich vrijdagavond op oud en vertrouwd. Dat begon al in de vooravond met DWDD waar Mies Bouwman als eregast kwam vertellen over 'haar' 65 jaar Nederlandse televisie. De inmiddels 86-jarige Bouwman had af en toe wat hulp nodig met namen en jaartallen, maar bleek nog altijd even charmant en scherp. 1.42 miljoen mensen zagen dat 'onze Mies' het nog kon en best met de tijd is meegegaan.

Afbeelding

 

Meer over