De kijkcijfers van vrijdag 11 februari

De TV van gisteren: Flikken Maastricht blijft dominant

12 februari 2022 09:46 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

De NPO had vrijdag goud in handen met programma's als Flikken Maastricht en de Olympische Spelen. De 10 kilometer voor mannen bij het schaatsen trok weer veel kijkers.
Flikken Maastricht zit ongeveer op het schema dat het vorige week ook al aanhield. Toen keken 1.64 miljoen mensen naar de serie en dit keer waren dat er 1.62 miljoen. Ondanks dat het al het zestiende seizoen is van Flikken Maastricht, blijft de politieserie onverminderd populair. Op Twitter wordt gretig meegeleefd. 

Olympische Spelen

Uiteraard was er vrijdag ook weer volop olympische sport, met als hoofdmaal de gouden medaille van Suzanne Schulting op de 1.000 meter bij het shorttrack. De hele dag door keken meer dan een miljoen mensen naar de prestaties van deze alleskunner. Ook werd er volop afgestemd op de 10.000 kilometer bij de mannen op de langebaan (1.47 miljoen), maar dat was allesbehalve spannend: Nils van der Poel won deze afstand met speels gemak.

I Can See Your Voice

Ook de commerciële zenders hadden wat in de melk te brokkelen vrijdagavond. Zo scoorde RTL 4 weer prima met I Can See Your Voice, waarin rapper Donnie een bijzondere rol speelde. Hij had niet door dat de lipsync-ronde aan de gang was, hetgeen tot veel hilariteit leidde. In totaal zagen 1.16 miljoen mensen dit gebeuren.

Op dezelfde zender trok Beau 901.000 kijkers. Onder meer Kees van der spek en de zussen van Suzanne Schulting waren te gast.

En verder...

NPO 2 heeft op vrijdagavond altijd de quiz 2 voor 12 en dat is natuurlijk een garantie op kijkers. Dit keer stemden 1.28 miljoen mensen af op het spelletje van presentatrice Astrid Joosten. Op1 zakt wat weg en moest het doen met 775.000 kijkers, een stuk minder dan bijvoorbeeld BeauVI Vandaag trok 796.000 kijkers.

Meer over