De TV van gisteren: Flikken Maastricht nét voorbij Voice Kids

24 maart 2018 07:43 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Voetbal was koning, maar op amusementsgebied was Flikken Maastricht met 1.36 miljoen nét een haar beter dan The voice kids dat uitkwam op 1.34 miljoen kijkers.

De politieserie zat de talentenjacht al weken op de hielen en lijkt de show gepasseerd te hebben na de laatste Blind auditions aflevering. Het was weer een alles behalve kindvriendelijke aflevering waarin een ontuchtpleger op bloederige wijze werd vermoord. Het kan de ware Flikken-fans niet bruut genoeg zijn...

Topscore Veronica door voetbal

Maar de absolute topper op kijkcijfergebied is Veronica die de vriendschappelijke interland tussen Nederland en Engeland uitzond. 1.55 miljoen mensen zagen de eerste wedstrijd met Ronald Koeman als bondscoach en de kritiek was niet van de lucht. Dat het na een weinig inspirerende 90 minuten eindigde in een 0-1 nederlaag voor Nederland hielp vast niet mee.

Maar de Britten maakten zich vóór het eerste fluitsignaal al over hele andere zaken druk. Tijdens de volksliederen stak een Nederlands meisje haar tong uit naar de camera en maakte ze met haar handjes stralend het V-teken. Of de kleine meid wist dat het handgebaar van oudsher wordt gezien als een belediging op het niveau van f-ck you is niet bekend, maar twitterende Britten vatten het wel zo op.

1000e RTL Late Night

Humberto Tan presenteerde vrijdag de 1000e aflevering van RTL Late Night. Doorgaans reden voor een groot feest, maar de mijlpaal werd bescheiden gevierd. Tans op handen zijnde vertrek bij de talkshow heeft daar ongetwijfeld mee te maken. Het aantal kijkers was ook niet zeer feestelijk: Na kijkcijferhit The voice kids bleven 778.000 mensen zitten voor Humberto en zijn gasten. Pauw scoorde 780.000 kijkers en die had Nederland verhuist voor zich, dat door slechts 445.000 mensen bekeken werd. Op Twitter werd vooral gesproken over Danny Froger bij RTL Late Night.

Meer over