De kijkcijfers van vrijdag 13 april

De TV van gisteren: Flikken Maastricht niet voorbij halve finale Voice Kids

14 April 2018 08:59 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
RTL 4 is de koning van de vrijdagavond dankzij de halve finale van The voice kids. Maar liefst 1.58 miljoen mensen zagen hoe de jonge talenten zich een weg naar de finale zongen.
Ruim een half miljoen mensen kozen bewust voor de nachtegaaltjes, want GTST presteerde relatief ondermaats, de soap scoort zelden onder het miljoen maar gister werd 954.000 kijkers gehaald. Dankzij de avondvullende talentenjacht had RTL desondanks een prima avond, want ook RTL late night presteerde prima. Humberto Tan kwam uit op 805.000 kijkers, daarmee liet hij concurrent Pauw achter zich met 693.000 belangstellenden. Al hadden sommige mensen hele andere prioriteiten…

NPO 1 levert in

De vrijdagavond van NPO 1 lijkt iets minder in trek. Flikken Maastricht kwam uit op 1.34 miljoen kijkers wat de politieserie het op twee na best bekeken programma van de dag maakt. Maar toch heeftde reeks enkele honderdduizenden kijkers verloren dit seizoen. En dat terwijl deze aflevering vol ontwikkelingen zat: Eva blijkt een fan van de serie Homeland en Wolfs kreeg een mislukt huwelijksaanzoek voor zijn kiezen waar de twitterende fans van smulden. Na Flikken was het de beurt aan Ivo Niehe die met zijn TV show nog eens 1.13 mensen vermaakte.

SBS 6 in zwaar weer

SBS zet in op reality op de vrijdag en de harde werkelijkheid is dat weinig mensen daar warm voor lopen. Wegmisbruikers haalde met 250.000 kijkers niet eens de top 25 van best bekeken programma’s. Een uur later deed De meldkamer het iets beter met 384.000 kijkers, maar ook dat is zelfs voor SBS-begrippen uitermate karig.

Meer over