De TV van gisteren: Flikken Maastricht van start met een knaller

Het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht begon vrijdagavond spectaculair. Niet alleen qua verhaallijn, maar ook qua kijkcijfers: maar liefst 1,7 miljoen mensen zaten op het puntje van hun stoel.

Meer dan een jaar hadden de Flikken Maastricht-fans uitgekeken naar de start van seizoen 11. Het wachten werd beloond met een retespannende opener, waarin rechercheur Eva van Dongen (Angela Schijf) werd geteisterd door de flink doorgedraaide officier van justitie Jens Bols (Martijn Nieuwerf).

Bols vindt dat hij en Eva voor elkaar zijn 'voorbestemd' en daarom houdt hij haar gevangen bij zijn familie. Om te laten zien hoe ver hij kan gaan, sneed de officier van justitie zelfs de keel door van een postbode.

Wolfs (Victor Reinier) heeft intussen geen idee waar Eva is. Zelf is hij ontslagen, omdat hij zijn dochter heeft helpen ontsnappen uit de gevangenis. Zij vlucht nu naar Brazilië, maar Wolfs blijft toch in Nederland om Eva te zoeken. Intussen moet hij ook uit handen blijven van Bols. Kortom: het belooft een zinderend seizoen te worden...

The voice of Holland

Dat NPO 1 weer grof geschut inzet op de vrijdagavond, merkt RTL 4 direct in de kijkcijfers. De laatste battle-ronde van The voice of Holland zakte naar 2,3 miljoen kijkers. Nog altijd een flinke score, maar wel de minst bekeken aflevering van dit zevende seizoen tot nu toe. En dat terwijl coach Waylon voor vuurwerk zorgde met zijn commentaar. Hij toonde zich een echte vervanger van Anouk door kandidaat Mike geknipt te noemen 'voor het vak als leraar'.

Maar anders dan Anouk komt Waylon vaak overeind uit zijn stoel om lekker mee te dansen. Toen hij kandidaat Daniël 'te theatraal' noemde, wisten de vrienden van Daniël niet wat ze hoorden: "Nee, jij niet dan?"

De slimste mens

Tegenover het kijkcijfergeweld van NPO 1 en RTL 4 hadden de andere zenders het nakijken. Op SBS 6 moest de tv-première van de derde en laatste Hobbit-film het doen met 461.000 kijkers. Intussen zakte De slimste mens op NPO 2 voor het eerst dit seizoen onder het miljoen: 969.000 mensen zagen hoe SP-politica Lilian Marijnissen het onderspit dolf tegen Eric Corton en singer-songwriter Aafke Romeijn. Die laatste gaf bij haar debuut in de quiz een mooi visitekaartje af met een score van maar liefst 486 punten, al herkende ze niet hoe een cd-kast eruit zag...


Meer over:

Reageren