De TV van gisteren: Flikken Rotterdam begint met 1.1 miljoen

De NPO heeft de vrijdagavond gedomineerd op het gebied van kijkcijfers. Het best bekeken programma was het Journaal, met daarna Flikken Rotterdam.

De serie begon vrijdagavond aan zijn tweede seizoen en opende met ruim 1.1 miljoen kijkers. De politieserie is geplaatst op NPO 1 op primetime. Op Twitter werd er stevig op los gediscussieerd over wat er nou allemaal wel en niet realistisch is.

De wereld draait door

De NPO heeft nog een behoorlijk ijzer in het vuur op de vrijdagavond (en doordeweeks). De wereld draait door wordt weer erg goed bekeken in dit nieuwe televisieseizoen. Dit keer tikte presentator Matthijs van Nieuwkerk net niet de miljoen aan. Er keken 953.000 mensen naar DWDD. Onder meer Trijntje Oosterhuis was te gast, die wat Nederlandse covers liet horen. Twitterend Nederland was verdeeld.

Nederland helpt Sint Maarten

Op vrijdag werd ook de landelijke actiedag voor Sint Maarten georganiseerd. Het doel was zoveel mogelijk geld ophalen voor de door orkaan Irma getroffen bovenwindse eilanden. Op de NPO werd een programma uitgezonden rond de actie. Op NPO 1 keken ruim 600.000 mensen naar dit initiatief. Uiteindelijk zou er 13,3 miljoen euro worden opgehaald.

Meer over:

Reageren