Kijkcijfers dinsdag 27 juni 2023

De TV van gisteren: Flinke ruzie in De Rijdende Rechter zorgt voor veel kijkers

28 juni 2023 08:35 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Stijn Ghijsen
In De Rijdende Rechter ging de burenruzie dinsdagavond ouderwets over een schutting en dat trok een keurige 1,2 miljoen kijkers. 

Bernard had het aan de stok met zijn buren Petra en Sander omdat hun schutting in zijn weg stond. Op die manier kon Bernard niet normaal zijn poort uit. De schutting moest dan ook verschoven worden als het aan Bernard lag. Zeker omdat de buren dat een tijdje geleden beloofd hadden en de schutting op zijn grond stond. Maar omdat de schutting er al sinds mensheugnis stond, kregen de buren gelijk. Kijkers hadden vooral moeite met de houding van Petra. 

De Moeite Waard

Keuringsdienst van Waarde deed het ook goed op NPO 1 met 954.000 kijkers, De Moeite Waard op RTL 4 had er 750.000. Daarin verbouwden de zussen Saskia en Winni een klushuis in Apeldoorn. Maar op het einde van het programma kwamen er geen biedingen binnen. Uiteindelijk besloten de zussen het huis dan maar te verhuren. Toen het huis na heel lang alsnog werd verkocht, maakten Saskia en Winni geen winst. Al het werk was voor niets geweest. Maar dat hadden ze volgens de kijkers geheel aan zichzelf te wijten. 

Angela de Jong

De talkshow Renze trok een magere 587.000 kijkers, een stuk minder dan Jinek deed de vorige week. Op1 deed het nog iets minder met 575.000 en Marcel & Gijs met gaste Angela de Jong hadden er 506.000. Marcel van Roosmalen blijkt trouwens een prima publieksopwarmer. 

Meer over