De TV van gisteren: Floortje en 'Magic Maggie' ook in herhaling kijkcijferhit

Floortje naar het einde van de wereld is al sinds de start een kijkcijferkanon. Woensdagavond zond NPO 1 de indrukwekkende aflevering over Maggie Doyne nog eens uit, goed voor 1,2 miljoen kijkers.

In het razend populaire reisprogramma trekt Floortje Dessing naar de verste uithoeken op aarde, waar ze steevast bijzondere mensen ontmoet. Maar een wel heel bijzonder verhaal is dat van Maggie Doyne, een 29-jarige Amerikaanse die alles achterliet om een weeshuis te gaan runnen in Nepal. 

Een van de jongste kinderen in het weeshuis, de kleine Ravi, overleed kort na de opnames van Floortje door een ongeluk. Hierdoor werd de uitzending nog emotioneler.

Direct na de eerste uitzending in januari (toen met 2,2 miljoen kijkers) stroomden de donaties voor het weeshuis binnen. Maggie is de kijkers heel dankbaar voor de gulle giften en komt binnenkort naar Nederland om hen te bedanken. Floortje maakt dan een vervolguitzending. Maar tot die tijd is ook de herhaling een aanrader:

 

Nieuwe Tijden

Zo lekker als NPO 1 het doet met herhalingen, lukt het niet bij RTL 4. De zender blijft deze zomer wat achter op de kijkcijfers die we gewend zijn. Love is in the air deed het wel goed met 803.000 kijkers, maar Jo Frost: Nanny on tour trok daarna 497.000 kijkers.

Als zomerse vervanger van GTST heeft spin-off Nieuwe tijden grote schoenen te vullen. De kijkcijfers leken in een neerwaartse spiraal te zijn beland, maar woensdag steeg de soap weer iets: 623.000 kijkers. Veel daarvan vinden de verhaallijnen niet geheel geloofwaardig. En dan zijn er ook nog eens grote gelijkenissen met GTST.

 

De slimste mens

Op primetime waren er niet alleen maar herhalingen op de buis: NPO 2 had weer een gloednieuwe aflevering van De slimste mens op het programma staan. Voor de derde dag op rij scoort de kennisquiz 1,1 miljoen kijkers. En voor de derde dag op rij leken de kandidaten soms niet helemaal in vorm.

Reageren