De TV van gisteren: Floortje keert terug met 1,4 miljoen kijkers

Het was de dag dat Floortje Dessing een nieuw seizoen van haar hitserie Floortje naar het einde van de wereld presenteerde. Dit keer was ze in het verre Alaska.

Vorig jaar trok de eerste nieuwe aflevering van Floortje naar het einde van de wereld nog een duizelingwekkende 2,9 miljoen liefhebbers, maar toen had de blonde reizigster Boer zoekt vrouw in haar voorprogramma. Floortje ging in de eerste aflevering op bezoek bij het gezin Atchley, dat al achttien jaar in complete isolatie leeft aan een rivier in Alaska en slechts een keer per maand boodschappen doet.

Maar de meeste aandacht trok de 14-jarige zoon des huizes, Sky.

Hier staat Sky op de foto, tweede van links.

Sven Kramer

Er werd ook weer geschaatst in het OKT-toernooi waarbij de Nederlandse schaatsers zich proberen te plaatsen voor de Olympische Spelen. Sven Kramer liet zich niet, zoals op de 5 km, verrassen door de concurrenten. Hij pakte de eerste plek op de 10 km en Jorit Berghuis heeft ook een Olympisch ticket op zak. De schaatsers trokken tezamen een indrukwekkende 1,5 miljoen kijkers.

De Slimste

NPO 1 had een topavond met ook nog de natuurserie Blue Planet die boven de miljoen kijkers scoorde. RTL probeerde het weer met een film, ditmaal met de première van Roald Dahl's Esio Trot, die slechts 655.000 mensen bekoorde op primetime. De slimste is op NPO 2 nog steeds in vorm en kon bijna 1,3 miljoen kijkers bijschrijven. Maar het niveau van de kandidaten houdt dit jaar nog steeds niet over. Jeugdjournaal-presentatrice Welmoed vond deze aflevering haar Waterloo en dat was maar goed ook.

Al hadden sommige kijkers meer aandacht voor andere zaken dan het intellect van Welmoed.

 

Meer over:

Reageren