De TV van gisteren: Floortje naar het einde van de wereld scoort in herhaling

Het was de tweede maal dat kijkers konden kijken naar de avonturen van Floortje Dessing in Nieuw-Zeeland, maar de wereldreiziger trok alsnog een groot deel van de kijkers naar zich toe. 

Bijna 1.2 miljoen mensen reisden met Floortje mee naar Nieuw-Zeeland, waar ze op bezoek ging bij Miriam in de wildernis. Veel kijkers bekeken Miriam en Peter met open mond, maar wel in positieve zin. 

Anderen kregen een Bear Grylls-gevoel van Miriam's jaagkunsten

Om de verheerlijking van Miriam compleet te maken, kreeg ze ook nog complimenten over haar lichaam.

Tussen kunst en kitsch

Frits Sissing en zijn collega's van Tussen kunst en kitsch hadden de avond van NPO 1 eerder al positief afgetrapt. Meer dan 1 miljoen mensen zagen onder meer een kattenbeeld voor in de tuin, een Egyptische relikwie en twee huwelijksbordjes geschat worden op waarde. Na meer dan 30 jaar weet het programma nog altijd te boeien.

Slimste mens

De televisiequiz Slimste mens is 's zomers een vaste topper in de kijkcijferlijst. Ook gisteren trokken Philip Freriks en Maarten van Rossem weer 1.1 miljoen kijkers. Columnist Iris van Lunenburg trok uiteindelijk aan het langste eind en dat stemde de kijkers content.

Anderen hielden de quiz na een tijdje voor gezien en hoopten op een boeiende wedstrijd van Ajax in de voorronde van de Champions League. Een half miljoen mensen zagen in de erbarmelijk slechte pot dat de Amsterdammers met veel moeite wonnen.

Deze man weet al hoe laat het is.

Meer over:

Reageren