Kijkcijfers donderdag 20 oktober

De TV van gisteren: Fout Maar Goud ten onder met 574.000 kijkers

21 oktober 2022 09:05 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland
Bij RTL4 zijn ze vast blij dat het eerste seizoen van Fout Maar Goud er eindelijk opzit. Het amusementsprogramma van Chantal Janzen, Gerard Joling en Marieke Elsinga wist op deze donderdagavond nog maar 547.000 kijkers te trekken.

Het is vanaf volgende week aan opvolger Secret Duets om het beter te doen.

Fout Maar Goud

De afgelopen jaren leek het wel of alles wat Chantal Janzen aanraakte in goud veranderde, maar die tijden zijn officieel voorbij. Het programma Fout Maar Goud, dat op voorhand nog groots werd aangekondigd, startte dit eerste seizoen nog met 815.000 kijkers. Prima score, zou je zeggen. Maar van dat aantal vasthouden was geen sprake. Gisteren wist het programma nog 'slechts' 547.000 mensen te trekken. Het dieptepunt was het daarmee niet: dat was 393.000 op de avond van de Gouden Televizier-Ring.

Kamp van Koningsbrugge Special Edition

Op deze donderdagavond keken de meeste mensen dus niet naar RTL4, maar naar... NPO1. Die zender had de kijkers vooral te pakken met het NOS Journaal van 20:00 uur (1,7 miljoen), EenVandaag (1,1 miljoen) en Kamp van Koningsbrugge Special Edition (1 miljoen). Opvallend genoeg leverde die laatste ditmaal geen woede op, maar juist tranen. Bijna alle kijkers leefden namelijk mee met Natasja Gibbs die - ondanks haar enorme doorzettingsvermogen - het advies kreeg om zich over te geven. Fysiek kon ze het net niet bijbenen, hoe graag ze het zelf ook wilde.

Het Roer Om

Ondanks de teleurstellende kijkcijfers van RTL ging het gisteravond op SBS6 toch nog een tikkeltje slechter op prime time. Het normaal toch populaire programma Het Roer Om wist slecht 504.000 kijkers binnen te trekken. Alle hoop was daarmee nog niet verloren: Vandaag Inside (717.000) en Hart van Nederland (553.000) wisten de boel later op de avond nog redelijk recht te trekken.

Meer over