Kijkcijfers woensdag 21 juni

De TV van gisteren: Frank Lammers en Guus Meeuwis geruisloos ten onder met Glory Days

23 juni 2022 07:40 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NPO Still

Guus Meeuwis en Frank Lammers sloten gisteravond hun roadtrip door Amerika af in het reisprogramma Glory Days. Echter, weinig mensen hadden er interesse in. Slechts 222.000 kijkers stemden erop af.

Met dit aantal wisten de twee Brabantse mannen het niet te maken tot de top-25. Het laagst scorende programma uit die top was namelijk het NOS Journaal van 13:00 uur met 276.000 kijkers.

Glory Days

In de laatste aflevering van Glory Days, die gisteren te zien was op NPO3, arriveerden Guus Meeuwis en Frank Lammers eindelijk in New York, waar ze in gesprek gingen met Kadiatou Diallo, de moeder van Amadou Diallo, een slachtoffer van politiegeweld. Toen hij in 1999 overleed in een regen van politiekogels, schreef Bruce Springsteen er een liedje over: ‘American Skin (41 shots)’. Veel mensen hoorden dit verhaal aan de kijkcijfers te zien niet aan, maar dat maakt Guus vast niets uit. Hij heeft immers genoeg inspiratie voor zijn nieuwste tour.

Tussen Kunst & Kitsch

We horen het je denken: waar keken mensen dan wel naar? Nou, net als vorig week was Frits Sissing weer de winnaar van de avond. Hij wist deze week 1,3 miljoen kijkers te bereiken met een gloednieuwe aflevering van Tussen Kunst & Kitsch. Ditmaal kwamen er onder meer een bijzondere penduleklok voorbij van een Nederlandse edelsmid, een aardewerken plaque en een vrolijk werk van de Curaçaose schilder Hipólito Ocalia.

Perfecte Plaatje en Humberto

Ook RTL4 kan terugkijken op een prima tv-avond. De zender wist 705.000 kijkers te boeien met de vierde aflevering Het Perfecte Plaatje, waarin 'the last women standing' naar Babette van Veen en influencer Roxanne Kwant het veld moest ruimen. Ook het RTL nieuws van 19:30 (884.000), GTST (746.000 kijkers) en Humberto deden geen slechte zaken. De 637.000 kijkers van die laatste hoorden onder meer het verhaal aan van Tanja Jess die openhartig vertelde over hoe het is om de moeder te zijn van een kind dat transgender is. De meeste kijkers zaten met open mond te luisteren en uitten achteraf hun bewondering.

Meer over