Kijkcijfers 16 mei 2024

De TV van gisteren: Frans en Mariska Bauer in een golfkar door Rome levert hilarische tv op

17 mei 2024 08:47 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© AVROTROS

Frans en Mariska Bauer vertrokken in De Bauers naar Rome voor een romantisch tripje, maar niet alles gaat van een leien dakje en dat zorgde voor veel hilariteit bij kijkers.

Het was in ieder geval een onvergetelijke reis.

De Bauers – 20 jaar later

Wat kun je het beste doen in een drukke stad als Rome als het regent en de drukte te omzeilen? Precies, een golfkarretje huren volgens Frans Bauer.  Samen met Maris scheurt hij door de stad en pakt daar lekker z’n ruimte, wat zorgt voor veel getoeter. Onhandig of niet, de ruim 1,4 miljoen kijkers vonden het geweldig om te zien en sommigen vinden het zelfs het hoogtepunt uit De Bauers - 20 Jaar Later tot nu toe.

Over de Oceaan

Op RTL4 ging het nieuwe programma Over de Oceaan van start, waarin zes BN’ers in een zeilboot de Atlantische Oceaan over varen in een paar weken. De eerste aflevering is nog even inkomen voor de 617.000 kijkers want er is onder andere te zien hoe Caroline Tensen, Kees TolNicolette Kluijver, André Dongelmans, Roelof Hemmen en Roxane Knetemann zich voorbereiden op hun tocht. Eenmaal aan boord is het even wennen, helemaal als ze hun eerste grote vis vangen lijkt er paniek.

Deze Week in de Reclame

Verder deed RTL het ook prima met De Augurkenkoning (486.000). Maar er waren niet alleen maar successen op de donderdagavond. Zo lijkt SBS6 met Het Jachtseizoen toch een foutje te hebben gemaakt qua uitzenddag want de zaterdagavond was goed voor veel meer kijkers. Dit keer waren er nog 418.000 kijkers over. Ook slecht nieuws voor Dolf Jansen, want ook de tweede aflevering van zijn nieuwe programma Deze Week in de Reclame is aardig geflopt. Na een mega instroom van de Bauers bleven er uiteindelijk maar 377.000 kijkers over en dat is best een dieptepunt.

*De genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagram-pagina @tinanijkamp. 

Meer over