De TV van gisteren: Geer en Goor ruim aan kop op primetime

Geer & Goor: Zoeken een hobby! torent boven alle concurrentie uit. Donderdag zaten weer 1,2 miljoen kijkers klaar voor de avonturen van Gerard Joling, Gordon en de oudjes.

In de aflevering van deze week maakten Gerard en Gordon onder meer kennis met Sjoerd, die door een angststoornis de straat niet meer opdurft. Geer en Goor staken de man, die ooit nog eens een single hoopt op te nemen, een hart onder de riem.

Ook Joke werd bijgestaan door Geer en Goor. Zij houdt enorm van zwemmen en de heren zorgden ervoor dat ze zich weer als een vis in het water voelde. Een mooi verhaal, maar hoe zit het nou met het eten van Joke?

Tot slot hadden Gerard en Gordon ook iets geregeld voor de 82-jarige Hans, die nog één keer scheidsrechter wilde zijn bij een voetbalwedstrijd. Kijkers hielden het niet droog:


Enkele reis naar het kalifaat

NPO 1 durft de concurrentie met Geer & Goor niet aan en zendt om half negen herhalingen van de komische serie't Schaep in Mokum uit, deze week goed voor 747.000 kijkers. Vervolgens keken 762.000 mensen naar de heftige documentaire Enkele reis naar het kalifaat, waarin familieleden van Syriëgangers praatten over hun verdriet en onmacht. Kijkers waren diep onder de indruk:


Fed Up

NPO 3 besteedt vijf weken lang extra aandacht aan eten en ook donderdagavond trok dat behoorlijk wat bekijks. Keuringsdienst van waarde kwam uit op 459.000 kijkers en de 3doc Fed Up scoorde er 480.000. In die Amerikaanse documentaire was te zien hoe fastfoodketens en andere voedselproducenten grote hoeveelheden suiker toevoegen aan ons eten. Het effect op de kijkers was verschillend:

Reageren