De TV van gisteren: Get the f•ck out of my house nog geen hit

4 oktober 2016 08:17 | kijkcijfers | Door Televizier

© RTL 5

De nieuwe, heftige realityshow Get the f•ck out of my house, doet het voorlopig niet zo best. De show met Nicolette Kluijver kreeg van tevoren veel publiciteit, toch keken slechts 286.000 mensen naar RTL 5.

Dat is beduidend minder dan grote concurrent Utopia dat 530.000 kjikers trok. In Get the f•ck out of my house overleven 100 mensen in een huis dat gefaciliteerd is voor 4. Dat is behoorlijk afzien geblazen.

Toch wilden genoeg mensen een poging wagen.

RTL Live

Albert Verlinde maakte zijn debuut met de middagtalkshow RTL Live. In de eerste aflevering ontving hij Lieke van Lexmond. Waarschijnlijk wordt er de komende tijd nog wel gesleuteld aan het programma. Aan de beeldkwaliteit bijvoorbeeld. Want die hield niet over. 

RTL Live trok 374.000 kijkers en daar zal Albert Verlinde best tevreden over zijn. Van tevoren zei hij te mikken op 300.000 mensen. Bovendien versloeg het programma directe concurrent Tijd voor MAX dat 307.000 liefhebbers trok.

Spoorloos

Het best bekeken programma na het Journaal was Spoorloos met 1,8 miljoen en daarin was een bijzonder verhaal te zien. De Zweedse Emelie ontmoet tweelingzus Lin en vindt haar Nederlandse broer Tim, die ook tweeling blijkt te zijn. Samen komen ze erachter dat hun biologische moeder nóg elf kinderen kreeg.

Meer over