De TV van gisteren: Gezondheidstest bezorgt RTL 4 een goeie avond

25 oktober 2016 08:01 | kijkcijfers | Door Televizier

Maandenlang kende RTL zeer matige maandagavonden met Family Island. Deze week kwam de zender eindelijk weer eens boven het miljoen uit dankzij De Nationale Gezondheidstest.

En dat terwijl Zwarte Piet-liefhebbers hadden beloofd RTL 4 te boycotten vanwege hun afschaffing van Zwarte Piet. In de Nationale Gezondheidstest testten Ruben Nicolai en Wendy van Dijk hoeveel de BN'ers in de studio en de kijkers thuis wisten van hun lichaam en gezondheid. Veel van die kijkers konden zich niet vinden in de 'goede' antwoorden die in de studio werden gegeven.

En dan was er nog iets met vraag 19.

Mr. Frank Visser

Ondanks het herstel van RTL 4 was ook deze maandag NPO 1 onverslaanbaar. Naar Radar en Spoorloos keken 1,5 miljoen mensen, DWDD scoorde 1,3 miljoen kijkers. Mr. Frank Visser doet uitspraak trok 1 miljoen kijkers richting SBS 6, voorwaar alweer een knappe prestatie. De rechter moest deze week uitspraak doen over de staat van een Peugeot uit 2006, gekocht door mevrouw Treur die helemaal niet tevreden was over haar aankoop.

Hunted

Hunted deed het ietsjes beter dan vorige week en scoorde 551.000 kijkers op NPO 3. In totaal zijn nu drie voortvluchtigen gepakt. Deelnemer Kubilay was de laatste die in de kraag werd gevat door het opsporingsteam. Zijn manier van onder de radar blijven was dan ook niet de allerslimste.

Meer over