Kijkcijfers van vrijdag 5 maart

De TV van gisteren: Goede kijkcijfers voor eerste liveshow TVOH

6 maart 2021 08:30 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten

Vrijdag was de eerste liveshow van deze reeks van The Voice of Holland te zien bij RTL4. 1,8 miljoen kijkers zagen hoe Anouk uit haar stekker ging.

Het Haagse jurylid is niet vies van een meninkje en vrijdagavond was het wederom raak toen Jasper het podium betrad. De zingende opticien gaat op de bühne kapot van de zenuwen en dat komt zijn stem niet ten goede. Toch besloot het thuispubliek op hem te stemmen, waardoor hij door is naar de volgende ronde. Anouk kon dat niet verkroppen en stak haar middelvinger op.

Podium

Met de 1,8 miljoen kijkers pakte The Voice of Holland het brons. Het best bekeken programma van vrijdag 5 maart was het NOS journaal van 20.00 uur. Flikken Maastricht deed het met 6.000 kijkers meer maar iets beter dan The Voice of Holland, waarmee de serie het zilver pakte.

SBS6

Op SBS6 was de finale van IJsmeesters: een koud kunstje te zien. De ijssculpturen en Viktor Brand trokken 785.000 kijkers naar de zender van John de Mol. De eindstrijd van De Alleskunner moest met 749.000 kijkers haar meerdere erkennen in het ijskoude spektakel.

Meer over