De kijkcijfers van dinsdag 28 mei 2019

De TV van gisteren: Goede start voor Beau en de veteranen

29 Mei 2019 08:26 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Nico Kroon
Het nieuwe programma van Beau van Erven Dorens kende dinsdagavond een prima start. Beau en de Veteranen trok 701.000 kijkers en haalde daarmee een plek in de top 15 van de dag. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

De kijkcijfers van Beau en de veteranen, waarin de presentator oorlogsveteranen portretteert, bleven wel iets achter in vergelijking met eerdere programma's van de presentator zoals de docuseries The Amsterdam Project en The Rotterdam Project. Daarvoor bleven gemiddeld een miljoen mensen thuis. De reacties waren overigens wel lovend voor de winnaar van de Gouden Televizier-Ring-winnaar.

Journaal het best bekeken

Het best bekeken programma van de dinsdagavond was het NOS journaal van 20.00 uur (1,5 miljoen kijkers). Het NOS Journaal van 18.00 uur wist met 975.00 kijkers als tweede het beste te scoren. De derde plek was voor EenVandaag met 955.00 kijkers.

SBS blijft achter

SBS6 wist geen rol van betekenis te spelen op de dinsdag. Naar het programma Hart van Nederland keken 604.000 kijkers en was daarmee de nummer 17.

Promotie voor Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles

De ontknopingen in de eredivisie scoorden ook goed. 814.000 mensen zagen hoe Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk ten koste van De Graafschap en Go Ahead Eagles naar het hoogste niveau in Nederland promoveerden. Vooral de bizarre wedstrijd in Deventer liet zien dat de play-offs in Nederland ongeëvenaard zijn.

Meer over