Kijkcijfers zondag 22 juli 2018

De TV van gisteren: Goeie cijfers voor herhaling Tussen Kunst en Kitsch

Tussen kunst en kitsch blijft altijd en eeuwig een publiekstrekker, zelfs als het om een herhaling gaat. 1 miljoen mensen keken zondag naar Frits Sissing en oude objecten.
Frits en de experts waren neergestreken in Museum beelden aan zee in Scheveningen en liepen daar tegen een paar bijzondere objecten aan.

De Tour en Max

Het Journaal van acht uur werd nog beter bekeken met 1,4 miljoen kijkers en de wielrenners van de Tour de France deden het ook helemaal niet slecht met 859.000. Bauke Mollema kwam dichtbij een etappe-overwinning maar werd uiteindelijk derde. Mollema werd niet alleen in Nederland toegeschreeuwd van achter de televisie.

De wielrenners van de Tour waren niet de enige veelbekeken sporters, ook het Formule I-circus is nog in volle gang. In een weinig opwindende wedstrijd werd Max Verstappen vierde voor het oog van 729.000 kijkers op ZiggoSport.

Ranking the stars

Ander opvallende zaken: Blue planet 2 op NPO 1 was redelijk populair met 810.000 kijkers, de dames hockeyers trokken met hun verpletterende 7 - 0 overwinning op Zuid-Korea op het WK 769.000 kijkers. Tussen alle sport en herhalingen zijn op zondagavond ook nieuwe afleveringen te zien van Ranking the stars. De show van Paul de Leeuw was goed voor 389.000 kijkers en veel pret op de bank.

Meer over:

Reageren