De TV van gisteren: Goeie cijfers voor WK Darts

28 december 2016 08:20 | kijkcijfers | Door Televizier

RTL 7 gaat heel lekker met het WK Darts. Dinsdagavond keken 863.000 mensen naar de verrichtingen van de eigentijdse Hollandse helden Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

Daarmee staat het WK Darts op de tiende plek van de kijkcijfer top 25. En de kijkers zullen tevreden zijn geweest, want Van Gerwen en Van Barneveld gingen beiden door naar de volgende ronde. Van Gerwen won na een enerverende partij met 4-2 van de Spanjaard Cristo Reyes.

Barney moet vanavond alweer, dan neemt hij het op tegen een finalist van vorig jaar, Adrian Lewis. Een andere Nederlander, Benito van der Pas (Big Ben), staat vanavond in de ring tegen de andere finalist van 2015, Gary Anderson.

Assepoester

De NOS trok niet alleen veel kijkers met het reguliere 8 uur Journaal maar ook met het  daaropvolgende Journaal Jaaroverzicht 2016. 1,1 miljoen kijkers keken naar alle ellende van het afgelopen jaar. RTL 4 deed het een stuk minder (755.000 kijkers) met de herhaling een moderne versie van het sprookje Assepoester waarin allemaal BN'ers de hoofdrollen spelen. Gelukkig zat er ook een boodschap in het sprookje.

Op 1 januari 2017 heeft RTL trouwens een moderne versie van Roodkapje voor ons in petto.

Knoop Gala

Op NPO1 trok het traditionele Knoop Gala 833.000 kijkers. Daarin maken mensen met een verstandelijke handicap muziek met bekende artiesten. En dit keer zat er misschien wel een hit bij.

Meer over