De kijkcijfers van zaterdag 6 april 2019

De TV van gisteren: Gordon tegen Dino show levert SBS geen hit op

SBS lanceerde haar voorjaarsprogrammering om op zaterdagavond de strijd aan te gaan met RTL en de NPO, maar de zender kwam op primetime niet eens boven het half miljoen uit. 

Het paradepaardje van de nieuwe SBS-zaterdagavond moest De Gordon tegen Dino show worden. Een avondvullende spelshow waarin hilariteit en grappen de boventoon moeten voeren. Uiteindelijk waren slechts 487.000 kijkers te porren voor de grollen van Gordon en Jandino Asporaat. Daarop bleven nog eens 433.000 kijkers hangen voor de sketches van Komt een man bij de dokter.

 

NPO 1 levert in

De echte strijd ging tussen NPO 1 en RTL 4. De NPO heeft met Ik vertrek een absolute kijkcijfertopper in huis. 1.78 miljoen kijkers stemden af op de realityserie, maar daarna viel dat aantal terug tot een miljoen voor de muzikale comedyshow Even tot hier. Zwakke broeder van de zaterdagavond blijft Wat een verhaal dat 570.000 belangstellenden boeide.

RTL 4 stabiel

Ook al scoort Ik vertrek fantastisch voor NPO, het is RTL die op primetime het meest stabiel scoort: de zender bleef voor de tweede week op rij de gehele avond boven het miljoen. Kees en co trok 1.26 miljoen kijkers om 20.00 uur, gevolgd door 1.02 miljoen voor Paul pakt uit en nog eens 1.05 miljoen voor De tv kantine

Meer over:

Reageren