Kijkcijfers zaterdag 29 april 2023

De TV van gisteren: Gordons' Wat Een Uitvinding niet de oplossing voor kijkcijfergat SBS

30 april 2023 08:12 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
SBS 6 lanceerde een nieuwe zaterdagavondprogrammering om de kijkcijferstrijd dit voorjaar fris en fruitig aan te gaan. Qua kijkcijfers moet de zender vooral door de zure appel heen bijten.

SBS 6 startte maar liefst twee nieuwe programma's op primetime die allebei rond de 500.000 kijkers wisten te boeien.

Gordon en Yolanthe

Die cijfers spreken voor een zaterdagavond alles behalve tot de verbeelding. Het jachtseizoen begon een nieuwe reeks met Yolanthe en Monica Geuze als voortvluchtigen. Die klopjacht wist een aardige 555.000 mensen te boeien,. Gordon trok het zendergemiddelde daarna naar beneden met 483.000 kijkers voor Wat een uitvindingKijkers reageerden uiterst gemengd op de talentenjacht voor noviteiten, of het programma een top of flop wordt zal de tweede uitzending moeten bepalen.

RTL 4 piekt en daalt

RTL 4 heeft een ronduit wisselvallige line up op de zaterdag. Make up your mind blijft met 958.000 kijkers een onvervalste hit en met afstand het best bekeken amusementsprogramma van een commerciële zender. Vervolgens verliest RTL 4 het gros van haar kijkers als Alles is muziek begint. Zelfs de ingekorte versie van het spelprogramma weet niet meer dan een uiterst pijnlijke 271.000 kijkers te boeien. 

NPO 1 wint

NPO 1 doet ook deze zaterdag haar naam eer aan. De zender heeft dankzij de mannen van Even tot hier vrijwel altijd kijkcijfergoud in handen en dat was ook nu niet anders: 1,69 miljoen kijkers zagen Niels van der Laan en Jeroen Woe de week doornemen. Daarna bleven er nog eens 768.000 fans zitten voor het afscheid van een ander muzikaal duo: Nick en Simons laatste optreden werd ook goed ontvangen. Om 20:30 uur blijft Freeks saturday night safari voor NPO 1-begrippen met 763.000 kijkers nog wat achter.

Meer over