De TV van gisteren: Goud Van der Breggen trekt miljoenenpubliek

Zondag 7 augustus 2016 gaat de geschiedenisboeken in als de dag waarop Anna van der Breggen goud pakte tijdens de olympische wegwedstrijd voor vrouwen. Meer dan 2.5 miljoen mensen waren getuige van deze wedstrijd.

De wegwedstrijd voor vrouwen, uitgezonden tijdens NOS Rio Live, was er een die over twintig jaar in een reünie-achtig programma uitgebreid wordt besproken. Na een zinderende race trok Anna van der Breggen aan het langste eind en Nederland pakte zo haar eerste gouden medaille van de spelen.

Het goud van de Nederlandse had een zwart randje. In de slotfase van de race was het niet Van der Breggen, maar teamgenoot Annemiek van Vleuten die op weg leek naar een zekere gouden plak. In de afdaling ging het mis voor de Nederlandse. Ze gleed uit en na een horrorcrash bleef ze roerloos liggen op het asfalt. Velen vreesden het ergste.

Gelukkig weten we inmiddels dat het allemaal goed komt met Van Vleuten.

Hieronder de beelden voor wie de val nog niet gezien heeft. Een waarschuwing is op zijn plaats: het zijn pijnlijke beelden.

Zomergasten

Achter al het sportgeweld beleefde Zomergasten een ietwat magere avond. Niet gek natuurlijk, gezien de enorme aandacht die de Olympische Spelen en de eerste speelronde van de Eredivisie (2.3 miljoen mensen) trokken. Het gesprek tussen Thomas Erdbrink en Arjen Lubach trok 415.000 kijkers en die waren niet allemaal te spreken over de inhoud van het programma.

Anderen hebben wel genoten van de tweede aflevering van dit seizoen.

Ranking the stars

Paul de Leeuw's speelkwartiertje van BN'ers Ranking the stars trok 438.000 kijkers naar NPO 3. Kijkers genieten volop van de onderbroekenlol van het programma.

Meer over:

Reageren