De TV van gisteren: Groot wonder in Ik Vertrek trekt 1,4 miljoen kijkers

Het was de laatste dag van de zomer en daarom zat de helft van Nederland buiten. Ik vertrek trok de meeste kijkers van de avond en daarin voltrok zich een wonder van jewelste.

Don (38) en Brigitte (38) van der Linden vertrokken naar Frankrijk om daar een camping te beginnen. Hun dochters Iris (12), Maran (10) en Kira (5) gingen met tegenzin mee. Varken Pien was ook van de partij. Alles liep op rolletjes in deze aflevering van Ik vertrek en dat is natuurlijk hartstikke leuk voor de familie Van der Linden.

En het ging steeds beter. Het eerste gedeelte van Ik vertrek zat vader Don al 15 jaar in een rolstoel. Veel kijkers gingen uit van een dwarsleasie. Maar in het tweede deel kon hij na wat spierstimulatie ineens weer lopen als een kievit. Een wonder!

Er waren ook kijkers die helemaal niks moesten hebben van dit zogenaamde wonder.

De dochter des huizes was zelfs licht teleurgesteld dat pa weer liep.

Feyenoord!

Ik vertrek was dus het best bekekken programma van de avond, gevolgd door voetbal: de wedstrijden Panathinaikos - Ajax (1-2) en Feyenoord - Manchester United. En daarmee hebben we meteen het volgende wonder van de avond te pakken. De Rotterdammers wonnen van de Engelse miljardenclub met het team van 350 miljoen. Onvoorstelbaar knap. In Rotterdam knijpen ze zichzelf nu nog in de arm! 

Niemand wil een taart

Ondertussen hadden RTL4 en RTL5 best wel last van het voetbal en het fijne zomerweer. GTST trok een magere 991.000 kijkers, Expeditie Robinson moest het doen met 901.000.

Opvallend is dat RTL4 het de laatste tijd minder doet. De zender had ook later op de avond weer tegenvallende cijfers. Naar Gieren met Goor keken 589.000 mensen en naar Ja, Ik wil... een taart: 422.000. De waarheid is dat Nederland geen taart wil.

Lees ook:
Dit gebeurde er in Expeditie Robinson, aflevering 2: JayJay Boske laat de vrouwen koken

Reageren