Kijkcijfers 27 februari 2023

De TV van gisteren: Grote verschillen in biedingen Van Onschatbare Waarde

28 februari 2023 09:50 | kijkcijfers | Door Susanne Jansen

© Stijn Ghijsen/MAX

In de eerste aflevering Van Onschatbare Waarde op NPO1, zagen bijna 1,6 miljoen kijkers gisteravond dat spullen verkopen soms toch moeilijker is dan dat het lijkt. Van een schilderij van Kees Maks, vogeltjes achter glas en een zilveren dienblad: alles kwam voorbij. 

In Van Onschatbare Waarde krijgen verkopers de kans om bijzondere en waardevolle spullen te verkopen aan vier experts, allen in een eigen kamer. Presentatrice Dionne Stax begeleidt de verkopers. Marjan bracht een schilderij van Kees Maks mee, waar zij graag 7500 euro voor wilde hebben. Zonder schilderij, maar 5850 euro rijker gaat Marjan uiteindelijk naar huis. 

Fred bracht twee vogels achter glas mee, waar hij maar liefst 18.000 euro voor wilde hebben. Op Twitter zijn de kijkers verbaasd over het gigantische bedrag dat hij hiervoor wil hebben en de tegen biedingen die hij krijgt van de experts. 

Ook Dinie is een bijzondere verschijning met haar zilveren dienblad én haar glas whiskey.

Bed en breakfast

In de Bed en Breakfast aflevering van gisteren zagen 1,2 miljoen kijkers hoe de B&B-eigenaren logeerden in Limburg en Brabant. Rianne en Marcel runnen een B&B in de voormalige boerderij van de ouders van Rianne. Vervolgens vertrekt het hele gezelschap naar Limburg, waar ze te gast zijn bij Chantal en haar schoonzus Annie. Chantal heeft een B&B boven de kroeg van haar man. 
Als laatste zijn Ralf en Peter aan de beurt, zij hebben een oude paardenstal en duiventil omgebouwd tot B&B. 

Chateau Meiland

Het achtste seizoen van Chateau Meiland ging gisteren weer van start. Naar de eerste aflevering keken ongeveer 890.000 mensen. En al in de eerste aflevering was het een combinatie van hysterie, kibbelen, wijnen en natúúrlijk klussen. Kijkers zijn verdeeld over de start van het nieuwe seizoen. 

Overige zenders

Naar het achtuurjournaal keken gisteravond bijna 1,9 miljoen kijkers. Het journaal om 18:00 uur was goed voor 1,2 miljoen kijkers en ook het half acht nieuws op RTL 4 werd door ruim 1,1 miljoen mensen bekeken. 1 miljoen mensen zagen de uitzending van EenVandaag. Verder keken ongeveer 1 miljoen mensen naar de Avondshow met Lubach, maar ook naar Vandaag Inside (913.000) en RTL Boulevard (879.000).  

Meer over