De kijkcijfers van donderdag 15 november 2018

De TV van gisteren: GTST-exit Ruud Feltkamp blijft onder het miljoen

Ruud Feltkamp nam na 12 jaar afscheid van GTST. De emotionele aflevering werd door net iets minder dan een miljoen soapliefhebbers bekeken.

Uiteindelijk zagen 927.000 mensen hoe zijn personage Noud Alberts naar Tokio vertrok. Dat is ietjes onder het gemiddelde van de serie, maar de soap is wel het best scorende RTL 4 programma van de avond.  Help mijn man is klusser trok daarna 918.000 kijkers, gevolgd door 686.000 kijkers voor Bouwval gezocht. De donderdagaflevering van RTL late night moest genoegen nemen met 334.000 kijkers.

Cliffhanger KLEM

NPO 1 heeft een divers aanbod op donderdag en dat valt niet bij iedereen in de smaak. Zo kon de voorlaatste aflevering van het tweede seizoen van KLEM rekenen op een relatief magere 896.000 kijkers. Op Twitter werd de misdaadserie echter druk gesproken. Daarna ging Sybrand Niessen door de miljoengrens met 1.07 miljoen kijkers (en niet kopers) voor Droomhuis gezocht. Dat aantal kelderde naar 380.000 kijkers toen Lauren Verster kinderwensen belichtte in Ik wil een kind. Hekkensluiter Pauw revancheerde zich weer met 844.000 kijkers.

Expeditie Robinson scoort

De onbetwiste winnaar op primetime is, als iedere donderdag, Expeditie Robinson. Ruim 1.4 miljoen mensen zagen hoe door gekonkel en strategisch stemmen een krachtige speler gewipt werd. Daarna zat afvaller Stijn Fransen bij Eilandpraat om voor de ogen van 622.000 liefhebbers na te praten over haar avonturen tijdens de expeditie. Maar niet alle kijkers waren even happy met de uiterst energieke actrice.

Al vonden sommigen haar wel érg aanwezig.

Meer over:

Reageren