Kijkcijfers 1 juni 2023

De TV van gisteren: Kijkers raken niet uitgesproken over cliffhanger GTST

2 juni 2023 08:42 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© RTL

Het moment waar veel kijkers zich al weken op verheugden, of juist tegenop keken was gisteravond daar: dé cliffhanger van Goede Tijden Slechte Tijden. Velen zaten dan ook op het puntje van hun stoel, want het einde maakte veel indruk.

De laatste aflevering van het seizoen was dan ook goed voor 782.000 kijkers.

Goede Tijden Slechte Tijden

Er keken wel iets minder kijkers dan vorig jaar (912.000), maar ondanks dat de cliffhanger al eerder online te zien was, nog steeds prima cijfers. Henk en Laura stapten in het huwelijksbootje en bij de soapserie weet je inmiddels wel dat er op een bruiloft eigenlijk altijd wel wat gebeurt. Alhoewel de bruiloft zelf prima verliep, sloeg het noodlot op de terugweg pas toe. De ex van Henk, Margriet, blijkt ineens op de achterbank te liggen bij het kersverse bruidspaar en trekt met alle kracht aan de handrem. Een enorme kettingbotsing met bijna alle Meerdijkers is het gevolg en het is nu maar de vraag wie we na de zomerstop terug gaan zien.

Kamp van Koningsbrugge

Het nieuwe seizoen van Kamp van Koningsbrugge is tot nu toe matig begonnen. De tweede aflevering wist 857.000 kijkers te trekken en dat is minder dan de start (865.000). Nog steeds is het wel een van de best bekeken programma’s van de avond. Alleen vinden kijkers de deelnemers nog niet zo denderend. Vorig seizoen was daar natuurlijk Mo die voor wat reuring zorgde, maar dit seizoen is de groep volgens veel kijkers een beetje tam.

Secret Duets

Wie overschakelde van NPO1 naar RTL4 zag daar Jeroen van Koningsbrugge weer. Dit keer zat hij in het panel van Secret Duets en trok daarmee 726.000 kijkers. Verrassing van de avond bleek Arnold Kantelberg. De modedeskundige en oud deelnemer van Wie Is De Mol? bleek een aardige noot te kunnen zingen.

Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

Het best bekeken programma van de avond was Mr. Frank Visser Doet Uitspraak. Viktor Brand en Mr. Frank Visser waren goed boor een mooie 905.000 kijkers en waren daarmee het op twee na best bekeken programma van de avond. Het ging eens een keer niet om een burenruzie, maar om Wim die zijn keukenboer voor de rechter sleepte. Na het opknappen van zijn bungalow inclusief keuken is hij toch niet helemaal tevreden. De keuken blijkt volgens hem allemaal gebreken te hebben, want er kan zelfs niet eens een potje zout in de la gezet worden. Kijkers kunnen deze aflevering wel waarderen.

Wat er verder nog gebeurde

Kijkers gaan Vandaag Inside deze zomer waarschijnlijk missen, want er wordt de hele week al massaal afgestemd op Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Ook gisterenavond was het programma goed voor 958.000 kijkers en daarmee het best bekeken programma van de avond (op het Achtuur Journaal na 1,6 miljoen kijkers). Jinek deed het ook prima met 669.000 kijkers en Op1 weer wat minder en moest het doen met 535.000 kijkers.

Meer over