De TV van gisteren: Half miljoen kijkers voor In de ban van de paus

Dinsdag 9 augustus stond -zoals de hele maand augustus- in het teken van de Olympische Spelen in Rio. In de schaduw van dit kijkcijferkanon startte de vierdelige EO-serie In de ban van de paus, die bijna een half miljoen kijkers trok. 

In In de ban van de paus gaat Andries Knevel op zoek naar de oorzaak van de populariteit van paus Franciscus. In de eerste uitzending bezocht Knevel drie mensen die in hun leven te maken kregen met de paus: Franciscaan Loek Bosch, priester Antoine Bodar en Vinicio Riva, een man met een ernstige huidaandoening die door de paus publiekelijk werd omhelst. Er keken bijna een half miljoen mensen naar de eerste aflevering van het EO-programma, een prima score gezien al het sportgeweld. De reacties zijn positief.

Rio Live

De Olympische Spelen verlopen vooralsnog niet fantastisch voor Nederland; veel sporters sneuvelen in een vroeg stadium van hun toernooi en daarnaast is er veel commentaar op de programmeringskeuzes van de NOS. Gisteren was er een hoogtepunt. Debutant Anicka van Emden pakte de bronzen medaille in de judoklasse tot 63 kilogram. Bijna 2.1 miljoen kijkers waren getuige van de oprechte blijdschap van de judoka.

Het judotoernooi verloopt voor de mannen nog allerminst voorspoedig. Deze kijker weet waarom.

De slimste mens

KRO-NCRV-quiz De slimste mens kent ook in de derde week uitstekende cijfers. Gisteren zagen 1.6 miljoen mensen twee nieuwe kandidaten plaatsnemen op de stoelen bij Philip Freriks en Maarten van Rossem. Culinair journalist Joël Broekaert was gisteren niet meer van de partij, hij heeft de grens van zeven afleveringen bereikt en keert in de finaleweek terug. Kijkers vinden het gemis van de langharige journalist nog lastig te verkroppen.

Een van de discussiepunten was het verschil tussen een ster of een planeet. Een vraag die de kijkers klaarblijkelijk wel konden beantwoorden.

Een van de twee nieuwelingen was cabaretier Rayen Panday. Kijkers waren niet bepaald onder de indruk van de capaciteiten van Rayen, een gevoel dat werd bevestigd door de cabaretier zelf. Na een aflevering moest hij het strijdtoneel verlaten.

Meer over:

Reageren