Kijkcijfers 27 juli 2022

De TV van gisteren: Halve finale vrouwenvoetbal scoort goed net als B&B Vol Liefde

28 juli 2022 08:37 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© Videoland still
De halve finale van het EK Vrouwenvoetbal scoorde goed gisteravond. Zo'n 1,2 miljoen mensen zagen Duitsland winnen van Frankrijk. Duitsland treft het Engeland van Sarina Wiegman in de finale aanstaande zondag.

Niet alleen met het voetbal werd goed gescoord door de NPO. Ook De Slimste Mens en Een Huis Vol werden goed bekeken.

De Slimste Mens

Ruim 1,6 miljoen kijkers zagen hoe acteur Ferdi Stofmeel de slimste van de dag werd. Columnist Jasper van Kuijk moest wederom in de finale strijden voor een plek in de volgende aflevering. Dit keer tegen Mai Verbij. Jasper won de finale en gaat met Ferdi door naar een nieuwe aflevering. Daarnaast was het vooral de ongezouten mening van Maarten van Rossum over Vandaag Inside die tong losmaakte op Twitter.

Een Huis Vol

Zoals gezegd was het ook Een Huis Vol die goed scoorde op de woensdagavond. Vanwege 11 kinderen en een kleinkind konden Rob en Thaila van de familie Buddenbruck wel wat rust gebruiken. Ze kozen er daarom in deze aflevering voor om op Valentijnsdag een verwenarrangement te boeken zonder de kinderen. Eerst gingen ze naar de masseur en daarna langs bij een medium. 1 miljoen mensen genoten er van mee! 

B&B Vol Liefde

Met 807.000 kijkers deed B&B Vol Liefde van RTL4 het iets minder dan de dag ervoor, maar nog steeds genieten de kijkers duidelijk van alle belevenissen. Zo ging Ted met Ab op pad op een boot. Uiteindelijk lukt het Ab om met bloed zweet en tranen een grote tonijn binnen te halen. Ook bij Martijn gebeurde wat. Na het eten waar eindelijk - volgens de vrouwen - wat wedervragen werden gesteld, ging de tafel aan de kant en liet hij zijn stijldans-vaardigheden zien. Eerst met zijn moeder waarna hij ook de dames laat zien wat hij in petto heeft.

Ik Weet Er Alles Van!

Een ander programma van RTL4 wat het goed deed, beter zelfs dan B&B Vol Liefde, was Ik Weet er Alles van. Zo'n 924.000 kijkers zapten naar dit programma.

Meer over