De TV van gisteren: Halve finale Wie Is De Mol? blijft nét onder de 2 miljoen

21 februari 2016 07:51 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

De achtste aflevering van Wie Is De Mol? was met 1.99 miljoen kijkers op een haar na de winnaar van de avond. De show voelt de hete adem van RTL in de nek.

RTL 4 zat het NPO kijkcijferkanon behoorlijk op de hielen. Linda de Mol wist 1.94 miljoen kijkers te boeien met Weet Ik Veel? Best knap, zeker gezien de online ophef die ontstond toen de thuis app dienst weigerde. Daarna deed All You Need Is Love met 1.76 miljoen kijkers ook uitstekende zaken.

All you need is broederliefde

Hoogtepunt en rode draad van dit All You Need Is Love seizoen is de rondreis die Robert ten Brink maakt door Australië. Hij trekt kriskras door het enorme land om Nederlanders kriskras met geliefden te herenigen. Deze week was dat Wouter die zijn oudere broer Niels in Sydney kwam opzoeken. Wouter zat er na de dood van hun moeder even compleet doorheen en had zijn broer nodig. Zij waren uiteraard blij elkaar te zien en ook Wouters vriendin Leonie straalde. Maar volgens de kijkers was Niels' vriendin Lotte minder te spreken over de onaangekondigde visite. En toen wist ze nog niet dat ze uiteindelijk weken zou blijven.

Grammys 2016

NPO 3 had een groot deel van haar programmering ingeruimd voor de registratie van de 58e Grammy Awards. De show vond maandag 15 februari plaats en de prijswinnaars zijn allang bekend. Ook wisten we al dat Lady Gaga een eerbetoon zou brengen aan David Bowie. Maar dat was voor BNN geen reden het evenement niet alsnog zo goed als integraal uit te zenden. Veel werd er niet gekeken, waardoor uiteindelijk een select gezelschap van 254.000 mensen konden horen dat zelfs megasterren als Adele weleens een vals nootje of twee zingen.

Pauls Puber Kookshow

In de vooravond van NPO 3 maakte Paul de Leeuw een nieuwe aflevering van zijn Puber Kookshow. Een voor de show uitstekende 306.000 mensen zagen hoe Paul onder meer politiewoordvoerder en Wie Is De Mol?-legende Ellie Lust ontving. Ellie kwam onder meer vertellen over haar jeugd, hoe ze achter haar geaardheid kwam en wat politiewerk voor haar betekent. En uiteraard moest er een demonstratie etherdiscipline gegeven worden. Twitter kwam unaniem positief uit voor Ellie.

Afbeelding

Meer over