De TV van gisteren: Hartverscheurende documentaire Alicia trekt 406.000 kijkers

De IDFA-documentaire over Alicia, een meisje dat in een kindertehuis op een pleeggezin wacht, trok 406.000 kijkers die allemaal bedroefd achterbleven.

De 9-jarige Alicia wilde niets liever dan in een gezin wonen, maar de jaren verstreken zonder gezin en Alicia werd steeds bozer. De situatie van het jonge meisje kwam thuis hard binnen. Zeker toen ze eindigde in een gesloten inrichting, net als haar moeder jaren daarvoor.

Van der Vorst ziet sterren

Van der Vorst ziet sterren deed het lekker met iets meer dan 1 miljoen kijkers. Peter ging op bezoek bij Marieke Elsinga die op 27m2 woont en bij Rob de Nijs die het iets ruimer heeft. En blijkbaar had Marieke die 27m2 goed benut.

Ze had nog meer jaloersmakende zaken.

House Rules NL

Op NPO 1 trok Van A naar B 1 miljoen kijkers, de score zakte daarna naar 784.000 met Liefs uit..., Herrie in de Druiventros deed het iets minder met 815.000 en de live finale van het huizenverbouwprogramma House Rules NL trok 394.000 kijkers voor Net 5. De finale ging tussen Henk en Astrid en Jamie en Charissa. Het eerste koppel won, maar dat viel niet zo goed bij stel nummero 2 dat dacht dat de uitslag doorgestoken kaart was. 

Meer over:

Reageren