Kijkcijfers zaterdag 2 april 2022

De TV van gisteren: Heel Holland Bakt de enige echte favoriet

3 april 2022 09:08 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Opboksen tegen kijkcijferkanon Heel Holland bakt is een pittige opgave. Nikkie de Jager deed een dappere poging bij RTL 4 met De enige echte.

In de voorlopig eenmalige special voerden BN'ers als Kim Feenstra en Romy Monteiro een bijzondere act op met mensen die vermomd waren als hen. Een soort The masked singer meets Wie ben ik?, alleen al om die reden zat Caroline Tensen in het panel.

Raden op RTL 4

Op basis van korte filmpjes van de voorbereidingen moesten Caroline en medepanelleden Edson da Graça en Jamai Loman zien te gokken wie van de gemaskerde figuren de echte BN'er was. Zonder enige aanwijzing was het grotendeels blind gokken, toch zaten 790.000 kijkers de anderhalf uur uit om te zien hoe Kim Feenstra won en als prijs een De enige echte spiegeltrofee kreeg. Vervolgens scoorde Vriendenloterij miljonairs een magere 669.000 kijkers en na 22.30 uur bleven er 136.000 over voor de herhaling van De verraders.

SBS 6 krabbelt op

De afgelopen weken had SBS 6 het zwaar op de zaterdagavond: de combinatie Hazes is de basis en Hoge bomen sloeg totaal niet aan. De zender revancheert zich lichtjes met een nieuwe programmering: 505.000 kijkers zagen de start van het tweede seizoen Code van Coppens waarin onder andere Martien Meiland en Britt Dekker zich een weg uit de escape room gilden. Onmogelijke duetten scoorde iets beter met 553.000 belangstellenden, maar ook deze scores zijn eigenlijk voor SBS-begrippen toch nog wat laag.

Heel Holland kijkt bakken

Grote boosdoener voor de bescheiden kijkcijfers van de concurrentie is natuurlijk Heel Holland bakt1,98 miljoen kijkers zagen de aflevering met als thema lente waarin de notoir betweterige Lynn uit de wedstrijd vloog. Ook dat verlies had ze, uiteraard, zien aankomen. Vervolgens noteerde Ik vertrek een ijzersterke 1,5 miljoen kijkers en ook Studio Sport bleef ruim boven het miljoen. 

Meer over