De TV van gisteren: Heel Holland Bakt heer en meester

De allerlaatste Heel Holland Baktvan 2015 was met 1.7 miljoen kijkers winnaar van de avond. Een stralende Martine liet de concurrentie ver achter zich.

Het bakprogramma beleefde een pittige finale. Uiteindelijk won de overijverige Michiel. De 35-jarige productontwikkelaar was vanaf de start gebrand zich te revancheren nadat hij vierde werd tijdens het derde seizoen. Zijn baksels mochten er zijn, zeker het spektakelstuk dat een heus winterwonderland was bomvol zelfgemaakte marsepeinen figuurtjes. Dat viel ook bij de Twitteraars in de smaak.

Martine Bijl was ook in de laatste aflevering op dreef. De kerstfinale werd opgenomen in de eerste week van juli. Ondanks de bloedhitte besloot Martine halverwege de wedstrijd zelf een schort om te doen en met een veelzeggende grijns (zie foto) de drie kandidaten te verrassen met een zelfgemaakte lekkernij: een mok warme chocolademelk met slagroom. De oververhitte bakkers konden niet weigeren, want zowel kandidaat als kijker vergeeft Martine alles.

Guus Meeuwis matig in trek

RTL 4 dacht de hele avond kijkers aan zich te binden door de registratie van Guus Meeuwis' concert Groots met een Zachte G in de herhaling te gooien. Daar zaten een wat teleurstellende 618.000 muziekfans op te wachten. De muziekspecial werd links en rechts ingehaald door NPO-programma's, waaronder College Tour met Herman Finkers die op NPO 3 een dikke 670.000 kijkers boeide. 

Maar goede muziek is niet altijd een zegen voor iedereen natuurlijk.

Niets Is Wat Het Lijkt

Over twee dagen, in het nieuwe jaar, begint het nieuwe seizoen van Wie Is De Mol. Om de kijker alvast lekker te maken voor de aanstaande editie zond AVROTROS de special Niets Is Wat Het Lijkt uit. Een bescheiden 470.000 molloten zagen onder meer een klein tipje van de sluier opgelicht worden. Uiteraard smaakte dat naar meer.

Meer over:

Reageren