Kijkcijfers 25 februari 2024

De TV van gisteren: Heel Holland Bakt-kandidaten hebben veel moeite met de 'klassiekers'

26 februari 2024 08:44 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© Omroep MAX

De amateurbakkers in Heel Holland Bakt kunnen prima uit de voeten om de mooiste taarten te bakken, maar gisteravond hadden de meesten nogal moeite met de opdrachten.

De ruim 2,3 miljoen kijkers keken soms met lede ogen toe.

Heel Holland Bakt

Er stonden gisteravond vooral ‘klassiekers’ op het programma. Van een huzarensalade, mayonaise en Limburgse vlaai begonnen de kandidaten uit Heel Holland Bakt aan het spektakelstuk: een koekjeskroonluchter. De opdrachten worden natuurlijk een stuk moeilijker nu we halverwege het seizoen zijn. En dat bleek wel, want waar je eerder als meesterbakker bent uitgeroepen, kan je er ook zomaar uitvliegen, zo ondervond de altijd enthousiaste Pien. Tot grote teleurstelling van kijkers.

Renze op Zondag

Ondanks dat de meeste kijkers gisteravond bij de publieke omroep zaten, heeft RTL4 ook zeker niets te klagen. Zo wist Edson da Graça een week voor de finale van The Floor een mooie 971.000 kijkers te halen. Renze Klamer was terug met zijn zondagavond talkshow en kwam goed uit de startblokken met 660.000 kijkers.

No Way Back

SBS6 blijft helaas het onderspit delven op de zondagavond. Stegeman op de Bres blijft weinig kijkers trekken en hield er gisteravond nog 497.000 over. De finale van No Way Back trok wel iets meer kijkers dan de afgelopen weken en wist gisteravond 595.000 kijkers te boeien. En zij hebben zeker genoten van het seizoen.

Nachtdieren

Verder bleven er na Heel Holland Bakt nog ruim 1,4 miljoen kijkers hangen bij Tussen Kunst en Kitsch en wist Ruben Terlou 579.000 kijkers te boeien met De Wereld van de Chinezen. Sport werd overdag ook goed bekeken. Zo keken er 954.000 kijkers naar AZ – Ajax en het schaatsen (1000 meter) 800.000 kijkers. Raven van Dorst wist met Nachtdieren 370.000 kijkers te amuseren.  

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over