Kijkcijfers zondag 22 december 2019

De TV van gisteren: Heel Holland bakt stoomt door naar 2,9 miljoen

23 december 2019 08:41 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Roland J. Reinders
Bij de start moest Heel Holland bakt het nog doen met 2,4 miljoen kijkers. Dat was al niet slecht, maar aflevering 2 deed het nog een stuk beter met ruim 2,9 miljoen bakfans.
Dat had natuurlijk te maken met de ontbrekende concurrentie van Expeditie Robinson en Zondag met Lubach die beiden vorige week de laatste aflevering hadden. In deze aflevering van Heel Holland bakt, waarin de tien bakkers voor het eerst hun bakkunsten mochten laten zien, mocht een persoon niet ontbreken. 

En op het eind moest de eerste ongelukkige bakker de tent alweer verlaten.  

De battle

RTL 4 had, na Expeditie Ronbinson een nieuwe troef op de zondagavond: De battle. Waarin Katja Schuurman en Najib Amhali strijden tegen twee Belgen in moeilijke opdrachten. De battle haalde het lang niet bij de cijfers van Robinson, het kwam niet verder dan een vrij magere 670.000 kijkers. Katja en Najib deden hun best maar de kijkers waren nog niet allemaal tevreden. 

Michael van Gerwen

Het Kerst muziekgala op NPO 1 deed het goed met 1,3 miljoen kijkers en Eén tegen 100 op RTL 4 harkte 1,2 miljoen kijkers binnen. Op SBS 6 was Stegeman op de bres de grootste trekker met 662.000, RTL 5 scoorde met het WK Darts waarin Michael van Gerwen de derde ronde moeiteloos doorkwam. 

Promenade

Op NPO 3 ging de opvolger van Zondag met Lubach van start. Promenade is een programma van Diederik van Ebbinge waarin hij met o.a. Henry van Loon talkshows parodieert. De kijkers konden het programma nog niet vinden: Promenade bleef steken op 210.000 . 

Meer over