Kijkcijfers dinsdag 5 december 2023

De TV van gisteren: Het was het heerlijk avondje en Sinterklaas dook overal op

6 december 2023 09:10 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Annemieke van der Togt
De Goedheiligman was niet alleen van de partij bij Paul de Leeuw in Sint & De Leeuw maar tot vreugde van velen dook hij ook weer op in Vandaag Inside

Bij Vandaag Inside vervult Marco Louwerens oftewel directeurtje al jaren met verve de rol van chagrijnige Sint maar omdat Marco dit jaar afscheid nam, was het de vraag of hij wel langs zou komen bij Wilfred, René en Johan. Tot vreugde van het drietal en van veel kijkers was dat het geval. En de goede Sint was net zo grof in de mond als in vorige jaren. 

Sint & De Leeuw

Natuurlijk was Sinterklaas ook bij het jaarlijkse Sint & De Leeuw waar hij samen met Paul de Leeuw wensen van kijkers uit liet komen. Een van de hoogtepunten was het einde van de show waarin een heel klein meisje het nummer Natte Heidi meezong met haar grote held, Vieze Jack. Voor heel veel kijkers was het duidelijk, Paul de Leeuw moet dit ieder jaar blijven doen. 

De Oranjeleeuwinnen

Er werd ook gevoetbald door het Nederlandse vrouwenteam. Oranje moest van België winnen om de finaleronde van de Nations League te bereiken en daarmee ook zicht te houden op de Olympische Spelen. Engeland speelde tegelijkertijd tegen Schotland en mocht niet teveel scoren, anders zouden we er op doelsaldo alsnog uitvliegen. Het doel leek in het water te vallen, maar in de laatste minuten kwam het toch nog goed. 

Meer over