Kijkcijfers vrijdag 28 april 2023

De TV van gisteren: 'heftige' Flikken Maastricht trekt ruim 1,4 miljoen kijkers

29 april 2023 09:04 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© AVROTROS
Een spraakmakende aflevering van Flikken Maastricht vrijdagavond. 1.443.000 kijkers zagen een 'heftig', 'ijzersterk' en 'indrukwekkend' schouwspel op NPO 1 waarin Marion (Oda Spelbos) de hoofdrol speelde.

In de Flikken Maastricht-aflevering, die geregisseerd was door Victor Reinier, kreeg Marion te maken met meerdere doden, waaronder een kind. Volgens menig kijker dwong deze aflevering respect af voor alle hulpverleners. Oda krijgt veel lof: "Haar emoties waren tot op het bot te voelen. Mijn favoriete aflevering dit seizoen", klinkt het onder meer.

De Verraders

Wat Flikken Maastricht is voor NPO 1, is De Verraders voor RTL 4: een constant kijkcijferkanon. 1.086.000 kijkers stemden vrijdagavond af op het spel vol list, verraad en bedrog. Het tactische spel van getrouwen Noor en Billy zorgt voor frustratie bij sommige kijkers. 

Khalid & Sophie

Khalid Kasem en Sophie Hilbrand sloten hun talkshowseizoen goed af met 843.000 kijkers op de vroege avond van NPO 1. Vast mede dankzij Mia en Dion, die hun aangepaste songfestivallied daar als eerst ten gehore brachten. Ook Beau van Erven Dorens was na zes weken alweer toe aan zijn afscheid op RTL 4. 695.000 kijkers zwaaiden hem uit. Vanaf maandag neemt Eva Jinek het talkshowstokje weer over voor zes weken. 

Vandaag Inside

De langere Vandaag Inside op de vrijdagavond begint ook zijn vruchten af te werpen. 907.000 kijkers schakelden ervoor naar SBS6. Alle talkshows gaven Op1 (493.000 kijkers) het nakijken. 

Meer over