Kijkcijfers dinsdag 2 januari 2024

De TV van gisteren: Hélène Hendriks is de definitief de nieuwe talkshowkoningin

3 januari 2024 09:30 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Screenshot De Oranjewinter
Ook de tweede uitzending van De Oranjewinter op SBS6 werd weer geweldig bekeken. Hélène Hendriks heeft voorlopig weinig concurrentie te dulden van haar talkshowcollega's.

Hélène begon op Nieuwjaarsdag met 900.000 kijkers en op 2 januari waren dat er zelfs nog meer. Ze had 962.000 kijkers en dat zijn er zelfs meer dan ze ooit trok met De Oranjezomer.  De Vlaamse viroloog Marc van Ranst was te gast en de van VI bekende scheidsrechter Bas Nijhuis was ook van de partij. Ondanks de hoge kijkcijfers was er ook kritiek te horen op De Oranjewinter. Over het formaat van de tafel bijvoorbeeld. 

En verder trok de kleding van Hélène weer de nodige aandacht. Waar ze maandag een soort kanten speelpakje aanhad, had ze voor de tweede uitzending in een mouwloze jurk uit de kast getrokken.

De Slimste Mens

Bij De Slimste Mens speelde kleding ook al een hoofdrol. Kandidaat Gavin Reijnders besloot een aardbeienspencer aan te doen. Het opvallende kledingstuk hielp hem niet aan de overwinning, maar hij maakte wel een onuitwisbare indruk op de 1.879.000 kijkers.

Boerderij van Dorst op NP01

Verder viel er weinig bijzonders te beleven op deze tweede dag van het nieuwe jaar. Urk! op SBS6 had 642.000 kijkers, Zeeman Confronteert op RTL5 trok 406.000 kijkers. De NPO besloot het net op NPO3 uitgezonden meest recente seizoen van Boerderij van Dorst te herhalen op NPO1. Niet verrassend scoorde dat programma maar 304.000 kijkers. Winter Vol Liefde op RTL4 deed het goed met 978.000 kijkers. En daarin ging het niet heel erg lekker tussen Benjamin en Joshua.

Meer over