Kijkcijfers vrijdag 7 juni 2024

De TV van gisteren: Hélène Hendriks stoot Astrid Joosten van de troon

8 juni 2024 10:19 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
De zomer begint voorzichtig door te breken en dat is direct te merken aan de kijkcijfers. Op primetime komen zelfs populaire programma's als De oranjezomer en 2 voor 12 niet in de buurt van het miljoen. Maar Hélène Hendriks komt wel als winnares uit de bus.

Hélène maakt over een week alweer plaats met haar Oranjezomer voor Johan, Wilfred en René maar ze heeft net als de mannen een trouwe kijkerschare opgebouwd die speciaal voor haar programma afstemmen op SBS 6.

SBS 6 doet goede zaken

Dat blijkt wel uit de cijfers: waar haar lead in Massa is kassa bleef steken op 465.000 kijkers, wist het sportieve praatprogramma 857.000 mensen te boeien. Prachtige cijfers vergeleken met zusterzender Net5 waar de finale van Het blok niet verder kwam dan 271.000 kijkers.

Bestemming X geflopt

Inmiddels is wel duidelijk dat Bestemming X na dit seizoen stilletjes geparkeerd wordt door RTL 4. De prijzige avonturenshow pakt kijkers totaal niet. Waar Ik weet er alles van! de avond nog aardig begon met 691.000 kijkers bleven er nog 457.000 belangstellenden zitten voor de avondvullende show van Nasrdin Dchar. Met die geringe aantallen is een tweede seizoen praktisch ondenkbaar, al zijn kijkers wel enthousiast.

NPO 1 op 2

NPO 1 heeft het op primetime ook niet makkelijk. De EK-koorts wil nog niet echt losbarsten, misschien dat daarom maar weinig fans in de polonaise wilden voor Muziekfeest van oranje. Het programma eindigt met een beschamend lage 401.000 kijkers en ook Droomhuis gezocht stelde met 451.000 kijkers teleur. Dan doet NPO 2 het stukken beter dankzij Astrid Joosten en 2 voor 12 dat met 815.000 kijkers nét achter De oranjezomer eindigde. * De in dit artikel vermelde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata via Instagram @tinanijkamp

Meer over